Becsavarta, mint Beckham!

2023.06.27. 17:30

A kancellár végezte el a kezdőrúgást a 81 milliós pályán

Csiba Ágota, a Kaposvári Szakképzési Centrum kancellárja kezdőrúgásával avatták fel kedden a kaposvári Eötvös Loránd műszaki technikum felújított műfüves pályáját. Habár nem tudjuk a kancellár asszony, áll -e rokoni kapcsolatban Ronaldóval, de a látottak alapján biztosra vesszük a rokoni szálakat.

Harsányi Miklós

Fotó: Lang R.

Felavatták kedden a Kaposvári Szakképzési Centrum (KSZC) Eötvös Loránd műszaki technikum felújított műfüves futballpályáját, amelyet a Kaposvölgye Labdarúgó Utánpótlás-nevelő Egyesület újíttatott fel. A Virág utcai munka 81 millió forintba került, amely TAO-finanszírozásból valósult meg, s a létesítmény közel 240 fiatal sportolónak és a diákoknak biztosít lehetőséget a mozgásra és edzésre. 

A munka során kicserélték a műfüvet és labdafogó hálót, felújították az öltözőt egy szervizutat építettek, ami eddig nem volt. Takács Szilvia, a technikum igazgatója köszöntötte az ünnepség résztvevőit, a rendezvényen részt vett Csiba Ágota, a KSZC kancellára és Weimann Gáborné főigazgató is.

– Mindig nagy öröm, amikor egy új sportpálya épül vagy megújul, hiszen az lehetőséget ad arra, hogy a lehető legtöbben mozogjanak – mondta Borhi Zsombor, Kaposvár alpolgármestere. – Kaposvár meghirdetett egy programot, s  2030-ra az egyik legegészségesebb megyei jogú várossá szeretnénk válni. Ennek az egyik legfontosabb alapfeltétele, hogy mozogjunk, s a mozgásszegény életmódot hagyjuk magunk mögött, amit élünk. 

Csendes Balázs, a Kaposvölgye Labdarúgó Utánpótlás-nevelő Egyesület ügyvezetője hangsúlyozta: a felújítás ötlete már korábban felmerült. A kaposvári műfüves létesítmények közül az elsők között épült,  s ráfért már a korszerűsítés, melynek révén egy rendezettebb környezetet tudtak varázsolni. 

Nyáron sincs leállás

A Kaposvári Szakképzési Centrum öt somogyi városban 11 intézményt működtet, s 24 telephelyen  zajlik a nevelő-oktató munka, illetve biztosítanak kollégiumi ellátást. Összesen 4929 diákjuk volt, közülük 2179 szakképzős, s 2435 technikumi tanuló, illetve a 315 gimnazista, 501 kollégista volt a KSZC-nél. A felnőttek szakmai oktatásában 659-en tanulnak. A szakképzési centrum széles szakmai kínálatot biztosít, ebben a tanévben 23 ágazat, 56 szakmáját választották az iskolákba beiratkozott tanulók. 

– A Noszlopy Gáspár közgazdasági technikumban a nyári vakációban is zajlik a felújítás – mondta érdeklődésünkre Csiba Ágota, a KSZC kancellára. – A Barcsi Szakképző Iskolában a tetőt szigetelik, s a kaposvári Eötvös  Loránd műszaki technikumban a hagyományos festési és karbantartási feladatokat végzik a nyáron.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában