Vízipisztoly csata

2023.08.21. 09:21

Ezernél is többen fröcsköltek egyszerre a medencében

Megdöntötték szombaton a korábbi szigetvári vízipisztoly rekordot, ezúttal Hajdúszoboszlón fröcsköltek a legtöbben egyszerre 15 percen keresztül.

Fotó: Muzslay Péter

A Magyar Fürdőszövetség Sonline.hu-hoz eljuttatott közleményéből kiderült, végül 37 fürdő vett részt az országos rekordkísérletben. Szombaton 15 percen keresztül 5900-an fröcsköltek, s új rekord is született. A korábbi 800 fős szigetvári rekordot idén Hajdúszoboszló döntötte meg 1200 résztvevővel. 

A rekordokat a Magyar Rekord Egyesület irányította és hitelesítette, minden egyes helyszínt online módon, internetes alkalmazáson keresztül elektronikus, valós idejű kép- és hangkapcsolattal összekötve. A Fürdőszövetség szervező központja a budapesti Palatinus strandról koordinálta a nagyszabású vízipisztolycsata akciót.

Magyarország páratlanul gazdag termálvizekben, ma már szinte bármerre járunk az országban, találhatunk erre a kincsre épülő fürdőket, strandokat. A Magyar Fürdőszövetség célja, hogy évről évre olyan közös programokat szervezzen, amelyek hozzájárulnak az itthoni fürdők és ezek sokszínűségének minél szélesebb körben megismertetéséhez, illetve egyáltalán a fürdőzés népszerűsítéséhez. 

Somogyból az Igali Gyógyfürdő csatlakozott a kihíváshoz, ahol 116-an ragadtak műanyag lövőeszközt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában