2023.12.02. 12:30
A hét süteménye: bögrés mézeskalács
Az igazán előrelátóak már elkezdik a mézeskalácsok sütését időben, hogy legyen idejük megpuhulni. Hoztunk egy egyszerű, de nagyszerű receptet, amellyel garantáltan finom és puha kalácsok készíthetőek.
A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.
Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet és a tojásokat, majd egy villával az egészet összekeverjük, majd kézzel egynemű tésztává gyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk.
Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtotjuk, kb.1 centi vastagra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézeseket, és 180 fokra előmelegített sütőben, pontosan hét percig sütjük őket. Ha picit még puha a közepük, nem baj, ahogy hül, szilárdul, ne süssük tovább!
- 8 bögre liszt
- 1.5 bögre porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- 30 dekagramm margarin vagy vaj
- 1 bögre méz
- 3 tojás
Ha még érzel magadban kreativitást, ajánljuk a mézeskalács házikó elkészítését is.