Édes élet

2023.12.02. 12:30

A hét süteménye: bögrés mézeskalács

Az igazán előrelátóak már elkezdik a mézeskalácsok sütését időben, hogy legyen idejük megpuhulni. Hoztunk egy egyszerű, de nagyszerű receptet, amellyel garantáltan finom és puha kalácsok készíthetőek.

Sonline.hu

A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük.

Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint, a mézet és a tojásokat, majd egy villával az egészet összekeverjük,  majd  kézzel egynemű tésztává gyúrjuk és három egyenlő részre osztjuk.

Az első adag tésztát jól lisztezett deszkán kinyújtotjuk, kb.1 centi vastagra, majd süteménykiszúróval tetszőleges formákat szaggatunk belőle.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk a mézeseket, és 180 fokra előmelegített sütőben, pontosan hét percig sütjük őket. Ha picit még puha a közepük, nem baj,  ahogy  hül, szilárdul, ne süssük tovább! 

  • 8 bögre liszt 
  • 1.5 bögre porcukor 
  • 3 teáskanál szódabikarbóna 
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék 
  • 30 dekagramm  margarin vagy  vaj 
  • 1 bögre méz 
  • 3 tojás 

Ha még érzel magadban kreativitást, ajánljuk a mézeskalács házikó elkészítését is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában