Helyi életstílus

2024.02.22. 15:23

Kalandkörrel bővült a balatoni bringaútvonal

Koszorus Rita

Fotó: Fotóillusztráció

A BalatonBike365 projekt keretein belül már korábban kijelölt 1000 kilométer összefüggő kerékpáros útvonalhálózat után, most egy 400 kilométeres KalandKörrel bővült a kínálat. Ezzel a mindkét irányból végig kitáblázott, de nem a hagyományos kerékpárúton vezető túraútvonallal új kalandok várják a bringásokat a Balatonnál és a tavat teljesen körbetekerhetik. A bringások bármelyik part menti településről könnyen csatlakozhatnak a KalandKörre, a GPS alapú tájékozódást pedig az ingyenesen letölthető BB365 applikáció segíti. 

A KalandKör sok, a parttól távolabb lévő turisztikai attrakciót érint, de nem nélkülözi a Balaton közelségét sem, időnként vissza-vissza tér a partra. A KK400 teljesítésének időbeli mérését 50 kihelyezett QR kód segíti, melyeket a telefonnal leolvasva akár másodperces pontossággal versenyezhetünk magunkkal, barátainkkal, sporttársainkkal.

A változatos, gyönyörű tájak magukért beszélnek, hiszen a Balaton-felvidéki, a zalai vagy a somogyi utak különböző világokba vezetnek. Aki szereti várromokat, szívesen pihen meg csendes falvakban, esetleg finom borokat is kóstolna, egyikről sem kell lemondania, ha a KalandKör400-on indul el. Az új kerékpárturisztikai termék lehetőség ad olyan helyekkel bővíteni a kedvenc balatoni látnivalók listáját, ahova eddig a kerékpárosok csak nagyon nehezen juthattak el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában