Édes ízek

2024.04.20. 12:30

A hét süteménye: potyogtatós meggyes pite

Gyors, finom és ízletes az eheti hét süteménye, amellyel nem kell sokat bíbelődni ahhoz, hogy örömöt okozzunk a családnak. Jó étvágyat hozzá!

Koszorus Rita

HOZZÁVALÓK
50 dkg    magozott meggy    
20 dkg    liszt    
20 dkg    cukor    
3 db    tojás    
1 csom    sütőpor    
1 dl    tej    
0.5 dl    olaj    
50 dkg    meggy    

 

ELKÉSZÍTÉS

  • A potyogtatós meggyes pite receptjének elkészítéséhez a friss meggyet alaposan lemossuk, kimagozzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
  • Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, majd a cukrot. Hozzáöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, végül az 1 deci olajat is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ne maradjanak benne csomók.
  • A tésztát az előzőleg kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, majd a meggyet belepotyogtatjuk.
  • 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a pitét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában