Édes ízek
2024.04.20. 12:30
A hét süteménye: potyogtatós meggyes pite
Gyors, finom és ízletes az eheti hét süteménye, amellyel nem kell sokat bíbelődni ahhoz, hogy örömöt okozzunk a családnak. Jó étvágyat hozzá!
Koszorus Rita
HOZZÁVALÓK
50 dkg magozott meggy
20 dkg liszt
20 dkg cukor
3 db tojás
1 csom sütőpor
1 dl tej
0.5 dl olaj
50 dkg meggy
ELKÉSZÍTÉS
- A potyogtatós meggyes pite receptjének elkészítéséhez a friss meggyet alaposan lemossuk, kimagozzuk, majd hagyjuk lecsöpögni.
- Tálba szitáljuk a lisztet, elkeverjük benne a sütőport, majd a cukrot. Hozzáöntjük a tejet, beleütjük a tojásokat, végül az 1 deci olajat is hozzáadjuk, és alaposan elkeverjük. Ne maradjanak benne csomók.
- A tésztát az előzőleg kiolajozott és lisztezett, közepes méretű tepsibe öntjük, majd a meggyet belepotyogtatjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük a pitét. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e a tészta. Ha kihűlt, porcukorral meghintve tálalhatjuk.
Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!
Feliratkozom a hírlevélre