Gazdaság

2020.07.21. 14:00

Stratégiai együttműködés jött létre a kormány és a Kométa között

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a kormánnyal kedden Budapesten a kaposvári Kométa 99 Élelmiszeripari Zrt.

Góz Lilla

A megállapodás aláírását követően Magyar Levente, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára azt közölte: Kaposvár még messze nem használta ki az adottságaiból eredő lehetőségeket, számítanak többek között a Kométa részvételére a dél-dunántúli sertésintegráció kiépítésében, amely Horvátországra is kiterjedhetne.

MTI/KKM/Szilva Tamás
Fotó: MTI

Az államtitkár kiemelte a megyeszékhely gyorsforgalmi összeköttetését, az ipari parkhoz vezető felüljáró megépítését. Megjegyezte: a több száz milliárd forintos fejlesztési terv megvalósításával Kaposvár a térség fővárosává fejlődhet. – A Kométa Magyarországon már a legnagyobbak közé tartozik, az európai piachoz viszont kicsi, így még van lehetőség a bővítésre – mondta el Giacomo Pedranzini.

A vállalat ügyvezető igazgatója közölte, hogy néhány éven belül 400-500 új munkahelyet hoznak létre a városban, és megkétszerezik termelési kapacitásukat. Arra számítanak, hogy a stratégiai megállapodás segít a fejlesztési tervek megvalósításában és a Kométa külföldi piacszerzésében. Gelencsér Attila, a térség országgyűlési képviselője szerint szövetségesek nélkül nincs hatékony gazdaságfejlesztés, hiszen a veszélyhelyzet felértékelte a bizalom és a megbízhatóság jelentőségét.

 

Szita Károly, Kaposvár fideszes polgármestere a közös cselekvéstől várja a hosszú távú gazdasági sikereket. – A Kométa a város bizalmát már eddig is meghálálta, sikere azonban az egész ország érdeke, hiszen termékei a magyar mezőgazdaságot képviselik külföldön – mondta el a polgármester.

 

https://www.facebook.com/watch/?v=278089373643421

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában