Magyar Falu Program

2020.11.25. 11:00

Hazai pénzből fejlődnek a somogyi falvak is

A TOP és a Magyar Falu Program is segíti falvaink fejlődését. Szerencsére nagyon aktívak az ötezernél kisebb települések is, ahol tavaly 371-en nyertek pályázati forrást.

Munkatársunktól

– Az eddigi tapasztalatok alapján tökéletesen kiegészíti a területfejlesztési forrásokat a Magyar Falu Program, az pedig kollégáim hozzáértését dicséri, hogy nem csak a Települési- és Területfejlesztési Program (TOP) sikeréhez járult hozzá a Somogy Megyei Önkormányzat – közölte a megyei közgyűlés elnöke. Biró Norbert kiemelte: nagyon sok fejlesztés valósulhat meg a TOP több mint 52 milliárd forintos megyei keretéből. – Nyilván minden igényt nem fed le ez a fajta pályázat, ezért is biztattuk településeinket, hogy használják ki a Magyar Falu Program lehetőségeit, mely olyan területeket is magába foglalt, ami a TOP-ból kimaradt. Az ötezernél kevesebb lélekszámú települések aktivitása példaértékű Somogyban. A tavalyi év során 371 nyertes pályázat nyert összesen több mint 3,8 milliárd forintot, míg idén 360 nyertes több mint 4,3 milliárd forintos beruházással gyarapítja a somogyi településeket.

Civil szervezeteink 320 millió forintot nyertek, így Somogyba összesen 8,5 milliárd forint érkezett két év alatt a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Tisztán hazai forrásból juttatott a kormány ennyi pénzt a falvaknak, kisvárosoknak. Külön öröm, hogy a Somogy Megyei Önkormányzat Projektirodája is hozzájárulhat ehhez a sikerhez, a vidék megtartó erejének növeléséhez. Idén kezdtünk el együtt dolgozni azokkal a településekkel, melyeknek nincs megfelelő kapacitásuk, sem szakembereik a pályázatfigyelésre, a projekt-előkészítésre és a menedzsment tevékenységre. Ennek köszönhetően kollégáim eddig 39 nyertes pályázatot jegyeznek, melyek közel 370 millió forinttal járulnak hozzá településeink fejlődéséhez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában