húsvéti vásárlás

2021.04.04. 09:00

Sonka, torma, FFP2-védőmaszk került a bevásárlólistára

Több kaposvári üzlet is házhoz szállítja a megrendelt alapanyagokat a húsvét előtti időszakban. Van, aki direkt szombatra rendelt tőlük. A legtöbb csomagba a sonka mellett zöldség és gyümölcs kerül. A kaposvári éttermek komplett tálakkal készülnek az ünnepre.

Góz Lilla

Fotó: Muzslay P.

Egy éve már nem csak helyben lehet vásárolni az egyik kaposvári élelmiszerboltban, hanem házhoz is szállítanak igény szerint.

– Elsősorban az idős vásárlókra gondolva döntöttünk úgy, hogy kivisszük a megrendelt élelmiszereket, naponta átlagosan öt címre megyek – mondta el Baracskai Eszter, a Kovács ABC eladója. Hozzátette, a megrendelt árut még aznap kiszállítja.

A koronavírusos betegek esetében érintésmentesen adja át a csomagot. A fizetésnél sincs gond, mert ahogy a nagy áruházak esetén, a kis ábécénél is előre kell utalniuk. A zárt, fertőtlenített dobozokba a legtöbb esetben zöldségek és alapvető élelmiszerek kerülnek. De kiszállítanak húsvéti csokinyulakat, sonkát, tormát és tojást is. Előfordult, hogy FFP2-es szájmaszkot kértek tőlük.

A bolt eladói azt tapasztalták, hogy a húsvéti ünnepek előtt megemelkedett az igény a házhoz szállításra. Szerintük annak is köszönhetően, hogy sokan vannak karanténban a koronavírus-fertőzöttség miatt.

A kaposvári piac egyik húsboltjának tulajdonosa is úgy döntött, hogy az ünnepek előtt házhoz szállítják a húskészítményeket hűtőkocsijukkal.

– A járványhelyzetben az idősebbek kevésbé szívesen jönnek most vásárolni, így próbálunk nekik a húsvét előtt segíteni – mondta el Korpics Tibor, aki már harminc éve üzemelteti húsboltját a piacon. Leginkább a törzsvásárlók keresik, akik ismerik a termékeket és bizalmuk van feléjük. Most a sonka és a csülök a legkeresettebb.

– Bárányraguleves, rostlapon füstölt csülök, sajtos tojáskrémmel töltött gombafejek, rozmaringos libamell – sorolta a húsvéti kínálatukat Gergely Ica, a Kapos Hotel marketingvezetője. Többféle ünnepi tálat állítottak össze, amelyet elvitelre kérhetnek az étteremtől. Azt tapasztalják, hogy sokan érdeklődnek a tradicionális ételek iránt, sokaknak megkönnyíti az ünnepi készülődést, ha nem kell főzniük otthon.

Közmunkások által termelt primőr zöldség kerül az ünnepi asztalra vidéken

Szépen zöldell a hagyma és a saláta a mezőcsokonyai fóliákban. Kilenc közmunkás termelte meg a primőr zöldségeket, amelyeket a település termelői boltjában vásárolhatnak a helyiek kedvezményes áron.

– Hetek óta keresik a zöldségeket, naponta 20 csomag biztosan elfogy – mondta el Sudár Zoltán, Mezőcsokonya polgármestere. A környező piacokra és nagykereskedőknek is adtak el zöldhagymából. – Káposzta-, karfiol-, karalábé-, salátapalántát vetettünk a fóliába és szabadföldbe is és teljes virágzásban vannak az eperpalánták, ha jó idő lesz, akkor már április végén tudjuk szedni – mondta el a polgármester.

De nemcsak Mezőcsokonyán, hanem Kadarkúton is mutatósan zöldellnek a finomságok a fólia alatt. – A héten folyamatosan érkeznek a kertbe a helyiek, ahol zöldhagymát és salátát vásárolhatnak – mondta el Karsai József polgármester. Hozzátette, a napokban elrakták már a fóliába a közmunkások az uborkapalántákat is.

F.: K. T.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában