NAV

2023.03.01. 13:03

Néhány lépés a csekk igénylés felé

Személyes ügyintézés helyett legegyszerűbben az ingyenesen hívható 1819-es Infóvonalon, vagy elektronikusan lehet csekket igényelni. Időt spórolhat, aki használja a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) 1819-es Infóvonalát. A 3-as menüpontban lehet csekket igényelni, csupán az adóazonosító jelet és az adónemkódot kell megadni.

NAV

Aki rendelkezik ügyfélkapuval vagy más KAÜ-azonosítóval (elektronikus személyazonosító igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás) elektronikusan is kérhet csekket. Ehhez az Általános Nyomtatványkitöltő Program (ÁNYK) és a CSEKK-nyomtatvány szükséges. Csekk igénylésekor leggyakrabban használt adónemek:

Adónemkód Költségvetési számla megnevezése:

408 NAV Egészségügyi szolgáltatási járulék beszedési számla

410 NAV Belföldi gépjárműadó bevételi számla

A további adónemek kódjai a NAV honlapján a „Számlaszámok a befizetéshez” menüpontban megtalálhatók. Az elektronikusan igényelt csekket a megjelölt postázási címre, míg a telefonon igényelt csekket a NAV nyilvántartásában található levelezési címre, ennek hiányában tartózkodási helyre, vagy lakcímre postázzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában