Dél-balatoni fejlesztések

2023.04.20. 12:33

Újabb fejlesztések érkeznek a dél-balatoni vasútvonalra

A legutóbbi pályafejlesztés miatt az utazók gyorsabban juthatnak le a Balatonhoz, és több állomást is felújítottak. Most tovább folytatódnak a fejlesztések.

Sonline

Fotó: Witzmann Mihály

A közelmúltban újult meg az ország második legforgalmasabb vasúti szakasza, amelyen évente több mint 1,6 millióan utaznak, tudtuk meg Witzmann Mihály országgyűlési képviselőtől. Most a balatonfenyvesi vasútállomás szomszédságában, Nagy Bálint az Építési és Közlekedési Minisztérium közlekedésért felelős államtitkárával és a Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatójával tartott közös sajtótájékoztatón jelentették be, hogy a vasúti korszerűsítések újabb projektekkel folytatódnak. Ilyen például a balatonfenyvesi vasútállomás és a Balatonszéplak-felsőn lévő megállóhely felújítása is, de többek között felújítják a vizesblokkokat, kerékpártárolókat alakítanak ki, akadálymentesített parkolókat hoznak létre és több jegykiadó automatát helyeznek üzembe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában