Motiváció

2023.11.08. 14:00

Milliókat költenek el a céges bulikra a dolgozói boldogságért

Harsányi Miklós

Fotó: LANG ROBERT

Céges bulival zárja az évet több somogyi vállalkozás, az előrelátóbbak már lefoglalták a parti helyszínét. Van, ahol szerényebben, egy koccintással ünnepelnek, de létezik olyan nagyvállalat is, amelyik milliókért egy komplett sportcsarnokot bérel ki. 
– A koronavírus előtti karácsonyokon hagyomány volt nálunk az évzáró találkozóknak. A járvány miatt két évig kimaradt, s még tavaly is üzemrészenként ünnepeltünk – mondta lapunknak Talián Bálint, a segesdi Ferrokov Kft. ügyvezetője. – Ezúttal csaknem 70 kollégát hívunk meg, svédasztalos kiszolgálást tervezünk. Már megvan a vacsora időpontja, december 22-én tartjuk, közvetlenül a kéthetes téli leállás előtt. Nem élünk fényes időket, de azt tervezzük, hogy 13 havi bért is fizetünk, ám erről még nem született döntés. 
A Kaposvári Videotonnál is folytatják a hagyományokat. Somogyból egy kisebb csoport először a központi székesfehérvári rendezvényre utazik el, ahol a vezérigazgatói díjakat is átadják, s december 16-ra már lefoglalták a kaposvári körcsarnokot. A rendszerint hajnalig tartó mulatságon a dolgozók csaknem egyharmada vesz részt. Fábián Balázs igazgató azt mondta, évente két nagy rendezvényük van: a családi nap és a céges évzáró, s míg előbbire a dolgozók hozzátartozóit is meghívják, utóbbira kizárólag a Videoton alkalmazottai mehetnek el. 
– Cégünk az előző évekhez hasonlóan 2023-ban is 40 milliárd forint bevétellel zár – hangsúlyozta Fábián Balázs. – Több mint 20 éve dolgozom itt, s úgy tapasztalom, hogy munkatársaink várják és nagyon készülnek az év utolsó céges összejövetelére. 

Étteremfoglalás a Balatonon 


Lukácsi Sándor, a fonyódi CMS Hungary Kft. cégvezetője azt mondta: már eldöntötték, hogy az idén is megrendezik a karácsonyi vacsorát. Az egyik étteremben már helyet foglaltak, s előreláthatóan több mint 300-an töltik együtt az estét. Cégük 18 éves fennállása során szinte minden télen közös összejövetellel zárták az évet. 


– A csapatépítés egy formája lehet a céges találkozó – mondta érdeklődésünkre Szalai Zoltán, kaposvári pszichológus. Hozzátette: ebben az időszakban már sokan igénylik az év végi lazítást, elfáradtak a kemény munkában, s a feszültséglevezetés egy módja a közös ünneplés. A nagyobb, akár több száz szakembert foglalkoztató cégeknél is fontosak az emberi kapcsolatok, amit időről időre ápolni kell. 


 


Fotó: Lang R.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában