Halvásár

2023.12.10. 11:30

Pontyból és busából készül karácsonyra a halászlé

Halvásár csábította a vásárlókat a Petörke Portékára szombaton.

Koszorus Rita

Fotó: Lang R

A Bárdudvarnoki Szociális Start Szövetkezet által megtermelt kopoltyúsok kerültek szatyorba, amelyből már többen karácsonyra vásároltak.  – Interneten láttam, hogy lesz vásár és árban egész jónak tűnt. Most, amit megveszünk abból halászlé lesz, mondta Stróbl János. Aki karácsonyra vette a halat, úgyhogy a szatyorból nem sokkal később a fagyasztó jeges sötétjébe kerültek a halak. 

Fotó: Lang R.


Pontyot, busát, amurt és keszeget lehetett vásárolni, süllőt pedig rendelésre lehetett kérni. Szépen gyűltek is a nevek és a mennyiségek, így a következő halvásáron minden bizonnyal kapós lesz a bárdudvarnoki süllő is. 

Most a legtöbben pontyot és busát vittek. Volt aki még frissében elkészítette a kopoltyúst. – Amurt és busát vettünk, mert ez nagyon szeretjük, mivel kevés benne a szálka. Tegnap láttuk az interneten, hogy ma lesz halvásár, úgyhogy eljöttünk mert ma már sütni szeretnénk belőle, mondta a kadarkúti Marics József, aki családjával érkezett a Petörke Portékára. Felesége hozzátette: az a baj, hogy nem mindig van halvásár, év közben is jó lenne, mert azért jó lenne, mondta az asszony. 

– Most van először halvásár, a petörkei és a malomfai tavakban a szociális szövetkezet által megtermelt halat árusítjuk. Először jobb körülmények között tudnak vásárolni az emberek, mert itt a Petörke Portékán kaptunk egy helyiséget, ahol tudunk árulni, tudtuk meg Kasza Páltól, a Bárudvarnoki Start Szociális Szövetkezet termelési irányítójától. 

petörke portéka vásár termelői vásár kézműves termék piac
Fotó: Lang R

Természetesen nem csak halat lehetett vásárolni a termelői piacon, hiszen különleges mézek, csilis termékek, kézműves szappanok, füstölt áru és kézműves holmik is gazdájukat várták az őstermelők standjain. 

petörke portéka vásár termelői vásár kézműves termék piac
Fotó: Lang R

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában