helyi időjárás

2020.11.10. 07:00

Elbújik a nap, köd száll le Somogyra

Borongós, barátságtalan időre van kilátás megyénkben kedden. Még a hétfőinél is kevesebbet süt majd a nap felettünk.

Sonline

Miskolc, 2019. február 19. Szmog és köd Miskolcon 2019. február 19-én. Miskolcon folyamatosan romlik a levegő minősége, ezért elrendelték a szmogriadó riasztási fokozatát. MTI/Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Kedden a hétfőinél is kevesebb helyen számíthatunk napsütésre, zömmel tartósan ködös, ködfelhős, borongós időre van kilátás, helyenként ködszitálással. Csak kevés helyen süthet ki a nap.

A hőmérséklet nagyjából a hétfőivel megegyezően alakul, a tartósan ködös területeken mindössze 5, míg ott, ahol kisüt a nap, 10 fok körülire emelkedik.

Éjszaka nem történik nagy változás az időjárásban, folytatódik a ködös, vagy borongós időjárás, alkalmanként szitálással.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

kedd reggel 3,

kedd délután 10,

szerda reggel 3 fok körül alakul.

Szerencsére fronthatástól nem kell tartanunk. Azonban a ködös idő miatt a légkör alsóbb rétegeiben feldúsúlnak a légszennyező anyagok, ami negatív hatással lehet az emberi szervezetre.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szerdán, a Dunántúlon kissé élénkül a délkeleti szél, emiatt ott felszakadozhat a ködfelhőzet, megszűnhet a köd, és kisüthet a nap, míg keleten a borongós, ködös, szürke idő lesz a jellemző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!