megyei időjárás

2021.04.09. 07:00

Pénteken még marad a szeles, hűvös idő, de érkezik lassan a meleg

Pénteken melegfront alakítja az időjárást. Élénk, olykor erős délnyugati széllel enyhébb levegő áramlik térségünkbe délnyugat felől terjeszkedve.

sonline

Napos idő lesz jellemző kisebb fátyolfelhősödéssel. Csapadék nem érkezik. Éjszaka is marad a déli légmozgás és a változó, szakadozott, vékony felhőzet. Mérséklődik a lehűlés erőssége, de még így is lehetnek hajnalban gyengébben fagyos területek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök délután 9,

péntek reggel -3,

péntek délután 14,

szombat reggel 3 fok körül alakul.

Pénteken enyhülés veszi kezdetét, emiatt többeknél a melegfront jellegű panaszok erősödhetnek: fejfájás, koncentrálási nehézségek, fáradékonyság. (forrás: met.hu)

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Szombaton mérsékelt, olykor élénkebb déli légmozgás mellett folytatódik az enyhülés, illetve a napos-fátyolfelhős, csapadékmentes időjárás.

- Vasárnap is enyhe idő, déli légmozgás a legvalószínűbb. Meg-megvastagodó felhőréteg szűri, zavarja a napsütést. Eső nem várható.

- Hétfőtől nő az előrejelzés bizonytalansága. Most a hét első napjára még hasonlóan enyhe, változóan napos-felhős, csapadékmentes idő látszik valószínűbbnek. Az esti óráktól azonban már éreztetheti hatását egy észak felől közelítő erős hidegfront: szélerősödés, majd terjeszkedő csapadék érkezhet.

- Kedden mediterrán ciklon alakítja várhatóan az időjárást: északnyugaton, nyugaton már egy hidegfront okoz hűvös, szeles, esős, havas esős időt, míg a keleti térségben eleinte a ciklon melegfrontja miatt enyhébb, felhősödő idő a valószínűbb, majd délután oda is megérkezik a csapadék és a lehűlés.

- Szerdán viharos erejű szélre, borongós, csapadékos, záporos, hideg időre van most kilátás. Ismét lehet havas eső, hóesés is. (forrás: eumet.hu)

Ezek is érdekelhetik