helyi időjárás

2021.12.02. 07:00

Eső és erős szél borzolja kedélyeinket csütörtökön

Szeles, borongós és esős időre van kilátás Somogy megyében csütörtökön. A frontra érzékenyeknek nem lesz egy sétagalopp ez a nap, hiszen kettős front várható.

Sonline

időjárás, szél

Csütörtökön ismét egy mediterrán ciklon alakítja az időjárást: borús, nyirkos időben számítani kell esőre, többfelé jelentős mennyiségű eső eshet.

A légmozgás általában mérsékelt lesz térségünkben és csak késő délutántól erősödik meg a Dunántúlon.

A késő délutáni, esti időszakban csapadékra van kilátás, amely csak éjszaka vonul az ország keleti része felé. Az éjszakai órákban megerősödhet az északnyugati szél, amelyet erős lökések is kísérhetnek.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):

csütörtök reggel 7,

csütörtök délután 10,

péntek reggel 2 fok körül alakul.

Hullámzó hidegfront érkezik, meleg, majd hideg fronthatás várható. Fejfájás, migrén, fáradtságérzet, álmatlanság jelentkezhet. A reflexidő megnyúlhat. A felső légúti hurutos megbetegedések száma megnőhet. Halmozottabban észlelhetők az allergiás betegségek, illetve tünetek is. Forrás: met.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:

- Pénteken várhatóan a ciklon hidegfrontja lesz felettünk. Élénk, erős északnyugati szél fúj, eleinte borongós idő jellemzi az időjárást, majd északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A Tiszántúl kivételével több-kevesebb napsütésre is lehet készülni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!