Megyei időjárás

2023.01.11. 07:58

Továbbra is eső esik a hó helyett

Kelet és északnyugat felől tovább növekszik a felhőzet, záporeső is várható ezeken a tájakon. A középső országrészben lehet legtovább napos az idő. Mérséklődik a légmozgás. 4-9 fok várható.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Somogy megyében szerdára elvonul a kiadós esőket adó ciklon. Legyengül a szél, megnyugszik az időjárás. Napos és erősen felhős időszakok váltakoznak. A Dunántúlon várható tartósabb napsütés, míg délkeleten lehetnek tartósan felhős területek. Számottevő csapadék estig már nem valószínű, de délkeleten még lehet szemerkélés. Kevésbé lesz enyhe az idő, mint január első hetében, viszont az évszakos átlagnál továbbra is pár fokkal magasabbra emelkedik a hőmérséklet. Éjjel országszerte megvastagszik a felhőzet. Kezdetben nyugaton, majd a Dunántúl többi részén is számítani kell kisebb esőre.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szerda reggel 1,
szerda délután 8,
csütörtök reggel 3 fok körül alakul.

A hideg- és a melegfrontra érzékenyek szervezetét egyaránt megterheli az időjárás. Legáltalánosabb panaszként fejfájás, migrén jelentkezhet, a reflexidő megnyúlhat, tartós álmosságérzés jelentkezhet.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön és pénteken általában erősen felhős időre lehet számítani, helyenként átmeneti napos időszakokkal. Kisebb eső néhol előfordulhat. Mérsékelt, néhol élénk lesz a légmozgás.
- Szombaton napsütéses, szeles idő látszik kialakulni felhőátvonulásokkal, elszórtan futó záporesőkkel. A középső és délkeleti országrészben élénk északnyugati szél valószínű.
- Vasárnap, hétfőn már felhősebb idő ígérkezik, szórványosan kisebb esőkkel. Néhol havas eső, hó sem kizárt, de az előrejelzés bizonytalansága itt már jelentősen megnő. Többfelé élénk délnyugati szél várható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!