Előrejelzés

2023.07.26. 08:12

Napozással nem kell múlatni az időt szerdán

Fotó: Juergen Faelchle

Szerdán a nap nagyobb részében országszerte barátságtalanabb, nyaralóknak, strandolóknak kevéssé kedvező, túlnyomórészt erősen felhős, borongós, hűvös idő várható.
Délelőtt főként keleten, délkeleten és csak rövid időszakokra süthet ki a nap, majd késő délutántól nyugaton csökken le a felhőzet.
Szórványosan, időszakosan, de országszerte előfordulhatnak csendesebb esők, de hevesebb záporok is. Kevesebb helyen, nagyobb eséllyel délen és északkeleten egy-egy hevesebb zivatargóc is kialakulhat!


Az északkeleti országrész kivételével erős lökésekkel is kísért élénk északnyugati szél fúj, míg északkeleten késő délutánig mérsékeltebb légmozgás várható.
Késő délután, este északkeleten, keleten erősödik meg a szél, miközben délnyugat felől fokozatosan mérséklődni kezd a légmozgás. A Dunántúl felett szakadozik a felhőzet, egyre többfelé kisüt a nap, elgyengülnek, megszűnnek a záporok.
Éjszaka, nyugat felől, a Tiszántúl kivételével kitisztul az égbolt. A Dunántúlon legyengül a légmozgás, a középső és keleti térségben még élénk, erős lökésekkel kísért szél fúj. A Tiszántúlon szakadozott, változó felhőzet mellett, elszórtan, de még többfelé esik eső, záporeső. Zivatar előfordulásának már kicsi a valószínűsége.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
kedd délután 25,
szerda reggel 15,
szerda délután 21,
csütörtök reggel 13 fok körül alakul.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek.  Forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Csütörtökön kelet felé elvonul a front, mögötte kitisztul az ég, kisüt a nap, legyengül a légmozgás, visszatér a nyári hőmérséklet. Keleten, északkeleten délelőtt még előfordulhat eső, élénk maradhat az északi szél, majd délután már ott is kisüt a nap. Erős lesz az UV sugárzás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!