Előrejelzés

2023.07.02. 08:00

Többször nézhetünk fel napsütötte égboltra Somogyban

Fotó: NadyaEugene

Vasárnap döntően napos, az ország egy jelentős részén szeles, mérsékelten meleg idő várható. A napsütést a nyugati, délnyugati határvidéken, valamint a keleti, északkeleti országrészben zavarhatják meg átmeneti felhősödések, melyekből elszórtan, nagyobb valószínűséggel a délután folyamán kialakulnak záporok, illetve főként a keleti területen zivatarok is.


A Tiszántúlon és a délnyugati határvidéken általában gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás, csak zivatarok környezetében erősödhet meg. Másutt viszont egész nap élénk, gyakran erős (40-60 km/óra) északnyugati szél fúj.
Az esti órákban mérséklődik, majd legyengül a szél. A keleti országrészben késő estére elgyengülnek a zivatarok. Éjszaka az ország nagy részén derült, csillagfényes idő következik. A délnyugati térségben azonban labilizálódhat a légkör, azaz kipattanhat egy-két kis körzetet érintő zivatargóc.

A jellemző hőmérséklet átlaga (oC):
szombat délután 25,
vasárnap reggel 17,
vasárnap délután 26,
hétfő reggel 17 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia 

A hidegfronti hatás mellett a helyenként megélénkülő szél és helyi záporok, zivatargócok miatt tapasztalható légnyomás ingadozás sokaknak okozhat kellemetlenséget. Az olyan általános tünetek mellett, mint a tartós, migrénes fejfájás, ingerlékenység, alvászavar, koncentrációs problémák várhatóan erősödni fognak a krónikus betegségek tünetei is. Az arra érzékenyeknél vérnyomás ingadozás, szédülés jelentkezhet.  Forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Hétfőre is túlnyomórészt napos, melegedő, nyaralóknak, strandolóknak is kedvező időre számíthatunk. Északnyugat felől azonban újabb frontfelhőzet és csapadékmező közeledése körvonalazódik. Napközben csak elvétve lehet a nyugati határszélen, éjjel viszont már kiterjedtebb zivatarok érkezhetnek a Dunántúlra.

Forrás: eumet.hu 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!