Vármegyei időjárás

2023.09.23. 07:44

Esőtől borul be az ég felettünk

Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és sokfelé várható (akár kiadós) eső, zápor, zivatar. A szél közben északnyugatira fordul és megerősödik. Erős lehűlés kezdődik, nyugaton már 20 fok alatt maradhat a csúcsérték.

Sonline.hu

1733553563

Forrás: Shutterstock

Fotó: ilmarinfoto

Somogy vármegye térségében szombaton hullámzó hidegfront okoz változékony időjárást. Többfelé hullhat jelentős mennyiségű csapadék. A Dunántúlon, illetve már az ország nyugati felén jellemzően erősen felhős, borongós idő lesz ismétlődő, kiadós záporokkal, kiterjedtebb, tartós esőkkel és jelentős lehűléssel. Estére, a Dunántúl téréségt már elhagyja a csapadékzóna, csökken a csapadékhajlam, de borongós marad az ég. Éjszaka országszerte borongós időben a keleti országrészt is elhagyja a napközben érkezett csapadékzóna, de újabb esőket hozó csapadékmező érkezik dél, délnyugat felől. A Dunántúlon viharossá fokozódik, másutt élénk lesz az északnyugati a szél.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 13,
szombat délután 18,
vasárnap reggel 12 fok körül alakul.

Kettős fronthatás miatt mind a hideg- mind pedig a melegfrontra érzékenyek szervezetét megterheli az időjárás. Ezért sokaknál tapasztalható fejfájás, koncentrációs-zavar, vérnyomás-ingadozás. A közlekedésben résztvevők részéről fokozott óvatosság szükséges, ugyanis a megnövekedő reakcióidő közvetett módon hozzájárulhat a balesetek kialakulásához.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnapra szeles és már országszerte hűvös, főként délelőtt borongós, szórványosan, ismétlődően esőkkel tarkított idő körvonalazódik. A Tiszántúl térségében még mindig van esélye zivatargóc kialakulásának is. Délután csökken a csapadékhajlam, megszűnnek az esők, szakadozik, vékonyodik a felhőzet, elő-előbukkanhat a nap, de a késő délutáni, esti órákig erős lökések kísérhetik az északi szelet.

- Hétfőre már front mögötti, javuló időben bízhatunk. Mérsékelt légmozgás és a reggeli párásság megszűnését követően döntően napos időjárás a legvalószínűbb, csapadék nélkül. Nyugaton inkább hűvös, keleten mérsékelten meleg nap ígérkezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában