Vármegyei időjárás

2023.09.10. 07:31

Strandidővel búcsúzik a hét, és következik a méréskelt ősz

Továbbra is anticiklon határozza meg térségünk időjárását, ezért fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A szervezet számára ez a stresszmentes időszak lehetőséget kínál a regenerációra és a feltöltődésre.

Sonline.hu

Fotó: Pesthy Márton

Somogy megyében vasárnap sem érkezik változás a légköri helyzetben, marad a zömében felhőtlen, napsütéses, csapadékmentes időjárás. Csupán gyenge fátyolfelhőzet zavarhatja meg néhol a napsugarakat. A hőmérséklet ismét 30 fok közelébe emelkedik. A déli országrészben lehet ennél magasabb, míg északon jellemzőbbnek látszik az alatta tetőző maximum. Az éjszaka ismét eseménytelen, csillagfényes időt hoz. 1-2 fokot tovább mérséklődhet a lehűlés, de még így is friss lesz a hajnal.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
vasárnap reggel 16,
vasárnap délután 29,
hétfő reggel 17 fok körül alakul.

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Előreláthatólag a jövő hét közepéig marad a hazánk térségének időjárását napok óta alakító anticiklon.
Nyugodt, frontmentes időszak várható, melynek köszönhetően tartósan napos, késő nyárias idő a legvalószínűbb. A délutánok 30 fok körülinek, a hajnalok frissnek, de egyre enyhébbnek ígérkeznek.
- Jövő szerda estére, csütörtökre, péntekre körvonalazódik némi változás, szórványos záporokkal, zivatarokkal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!