Megyei időjárás

2023.10.28. 08:00

Napos, változóan felhős időben bízhatunk

Szombatra legyengül a szél, csak északkeleten lehet még élénk a jellemzően DNY-i irányú légmozgás.

Illusztráció

Forrás: vaol.hu / Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

Alapvetően napos, illetve változóan felhős idő lesz a meghatározó.
A felhőzetből főként a Dunántúlon előfordulhatnak szórványosan gyenge záporok, de egy-egy zivatar sincs kizárva.
Éjszaka általában nyugodt, eseménytelen időre lehet készülni, említést érdemlő csapadék nélkül.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 10,
szombat délután 16,
vasárnap reggel 8 fok körül alakul.

Kettős fronthatás terheli szervezetünket. A melegfrontra érzékenyekre gyakorol kifejezettebb stresszt az időjárás. Sokaknál jelentkezhet fejfájás, fáradtságérzet, álmatlanság, csökkenhet a teljesítőképességük. A szív-és érrendszeri betegeknél gyorsabbá válhat a szívműködés, emelkedhet a vérnyomás, emiatt is nőhet a vérzésre való hajlam (agyvérzés) és gyakoribbá válhatnak az embóliák, vérrögös elzáródások (szívinfarktus). A megfigyelések szerint a hidegfrontra érzékenyeknél a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő fejfájás alakulhat ki, valamint a stroke kialakulásának kockázata is fokozottabb lehet. A sok napsütés pozitívan befolyásolja hangulatunkat, ezért ajánlott kihasználni a kellemes időjárást és minél több időt a szabadban tölteni. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Vasárnap, hétfőn élénk, erős DNY-i széllel továbbra is az évszakos átlagnál enyhébb levegő áramlik térségünkbe. Időnkénti felhősödések melletti napos, csapadékmentes idő valószínű.
- Kedden is élénk marad a D-i szél. A korábbi napokhoz képest borongósabbra fordulhat az időjárás. A nap nagy részében csak elszórtan és kis mennyiségben látszik esély esőre, záporesőre. Estétől nő meg az eső esélye, egy újabb mediterrán térség felől érkező csapadékmező miatt. Ezzel együtt a szél ÉNY-ira fordul és megerősödik.
- Szerdán előreláthatólag kelet felé távozik a csapadékzóna, mögötte kitisztul az ég, napos időben reménykedhetünk, és a szél is mérséklődik.
- Csütörtökön frontmentes, fátyolfelhős, szűrt napsütéses idő látszik legvalószínűbbnek. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!