Megyei időjárás

2023.12.30. 08:00

A sok felhő ellenére enyhe időben bízhatunk

Szombaton általában erősen felhős lesz az ég, csak rövid időszakokra bukkanhat elő a nap.

Fotó: Tomsickova Tatyana

Csapadék továbbra sem érkezik.
Északon, északkeleten megélénkül, másutt gyenge, mérsékelt marad a DNY-i szél.
A felhőzet ellenére enyhe marad az idő.
Éjszaka helyenként lecsökkenhet a felhőzet, de alapvetően felhős marad az ég. A tartósabban kevésbé felhős helyeken ködfoltok alakulhatnak ki.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 4,
szombat délután 10,
vasárnap reggel 5 fok körül alakul.

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik. A reggeli fagyos idő és a helyenként megélénkülő szél miatt az arra érzékenyeknél fejfájás, a mozgásszervi betegségekben szenvedőknél ízületi fájdalom jelentkezhet. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szilveszter napjára kisebb változás körvonalazódik. Előreláthatólag egy meleg-, majd éjjel egy hidegfront is elérheti az országot. Napközben a Dunántúlon élénkül fel a D-i szél, ami mellett északon felhősebb ég, délen és a középső országrészben napsütéses idő alakul ki. Szilveszter éjjelére erős felhősödésre van kilátás, miközben országszerte feltámad a D-i szél, majd hajnaltól, északnyugaton, az érkező hidegfront hatására már erős ÉNY-i széllökésekre van kilátás. Eközben szórványosan kialakulhatnak záporok, időszakos esők, sőt még az ég is megdörrenhet (és ezzel nem a tűzijátékra utalunk).
- Újév napján – már jelentős előrejelzési bizonytalansággal, de most – eleinte erősen felhős, borongós idő látszik jellemzőbbnek, majd csökken a felhőzet. Keleten eleinte még előfordulhat kisebb eső.
- Kedden borongós idő ígérkezik, néhol kisebb esővel és megélénkülő, többfelé megerősödő DNY-i széllel.
- Szerdára is alapvetően szeles, borongós idő körvonalazódik, újabb szórványos esőkkel. Egy-egy zivatar sem kizárt. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!