Megyei időjárás

2023.12.05. 08:00

Felhős és napos idő váltakozik, de a hideg állandó marad

Kedden döntően változóan, illetve erősen felhős idő várható, átmeneti napos időszakokkal.

Közben a Dunántúlon délnyugat felől megvastagszik a felhőzet, és ott egyre többfelé kell számítani esőre, majd havas esőre, havazásra. A légmozgás általában gyenge lesz.
Délen, délkeleten alakul magasabban, északon alacsonyabban a hőmérséklet.
Este, illetve éjszaka a Dunántúlon előreláthatólag folytatódik a havazás, itt-ott havas eső is lehet. Keleten változóan felhős, csapadékmentes idő ígérkezik.
Reggelig a Dunántúl jelentős részén a lehulló hó vastagsága elérheti a 10, délnyugaton néhol akár a 15-20 cm-t is. A várható hómennyiség bizonytalansága azonban nagy!

A jellemző hőmérséklet átlaga:
kedd reggel -2,
kedd délután 2,
szerda reggel 0 fok körül alakul.

Fronthatás nem terheli szervezetünket. Az arra érzékenyeknél hidegfronti hatásra jellemző tünetek jelentkezhetnek: feszültebbek, idegesebbek lehetnek, romolhat a koncentrációképességük, ami a balesetveszélyt is fokozza. A megfigyelések szerint ilyenkor a görcsös panaszok fokozódnak, egyre erősödő, görcsös fejfájás alakulhat ki. Az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet és a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. A párás, ködös idő a krónikus légúti betegeknek sem kedvez, panaszaik és tüneteik felerősödhetnek. forrás: koponyeg.hu

A LEGVALÓSZÍNŰBB FOLYTATÁS:
- Szerdára borongós nap körvonalazódik, főként a középső országrészben havazással, néhol havas esővel. Éjszaka az ország keleti felén valószínű kiterjedt havazás, de nem túl jelentős mennyiségben.
- Csütörtökön, a Dunántúlon már tartósabban kisüthet a nap, keleten még erősen felhős időre van kilátás, ott néhol hószállingózással, gyenge havas esővel.
- Pénteken, keleten lehet több napsütésben bízni, nyugat felől viszont egy melegfont felhőzetének érkezése körvonalazódik, élénkülő DK-i széllel.
- Szombaton erősen felhős, borongós idő a legvalószínűbb, számottevő csapadék nélkül. forrás: eumet.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!