Időjárás

2024.03.10. 08:00

Jelentősen melegszik a levegő

Kellemes időjárás jellemzi a vasárnapunkat, bár néhol ezt beárnyékolhatja egy kis csapadék.

Sonline.hu

Vármegyénkben vasárnap élénk, erős déli szél fúj majd. Általában erősen felhős lesz az ég, de helyenként és időnként, főként délkeleten szűrt napos időszakok is várhatók. Számottevő csapadék nem hullik, de kisebb eső néhol előfordulhat. Jelentősen melegszik a levegő, a déli országrészben kifejezetten enyhének, kellemesnek ígérkezik az időjárás. A maximum hőmérséklet ott elérheti helyenként a 20 fokot is. Éjszaka borongós idő valószínű, északon és délnyugaton kisebb esővel.

A jellemző hőmérséklet átlaga:

hétfő reggel 9,
hétfő délután 12,
kedd reggel 5 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia 

A légkörben zajló több fokos melegedés miatt melegfronti hatások tapasztalhatók. Többek között fejfájás, vérnyomásváltozás tapasztalható.

A legvalószínűbb folytatás: 

- Hétfőn eleinte borult marad az ég, majd dél felől csökken a felhőzet. Kezdetben bárhol, később inkább északon lehet eső, zápor. Eleinte keleten még élénk, erős marad a D-i szél, majd délutánra mérséklődik a légmozgás. Északnyugaton hűvös, délkeleten enyhe idő valószínű.
- Kedden hidegfront alakítja időjárásunkat, északon napos, délen erősen felhős időt és ott záporokat okozva. Az ÉNY-i szél csak északnyugaton élénkülhet meg kis területen.
- Szerdán, a Dunántúlon élénk, erős ÉNY-i szél fúj. Változóan, nagyobbrészt erősen felhős idő ígérkezik, északkeleten szórványos záporokkal.
- Csütörtökön, pénteken hűvös, nagyobbrészt erősen felhős, szórványosan záporokkal tarkított időre készülhetünk, időszakos napsütéssel.

(forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!