Vármegyénk időjárása

2024.04.25. 07:58

A változatosság jellemzi időjárásunkat

Csütörtökön előbb kissé élénk, majd mérséklődő északnyugati légmozgás lesz jellemző vármegyénkben.

Sonline.hu

Fotó: Fotó: Ádám János

Változóan felhős-napos, másutt zömmel napos időben bízhatunk, de kisebb záporok előfordulhatnak, sőt zivatar sincs kizárva. Kissé emelkedni kezd a hőmérséklet.Éjszaka csökken a felhőzet. A derült, fagyzugos területeken gyenge fagy is lehet.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 2,
csütörtök délután 13,
péntek reggel 2 fok körül alakul.

Orvosmeteorológia

Nem kell fronthatással számolni.

 

A legvalószínűbb folytatás:

  • Pénteken már D-iesre fordul, de még gyenge vagy mérsékelt lesz a légmozgás. Napközben már kellemes hőmérséklet ígérkezik. Változóan napos-felhős időben csak egy-két, kis körzetet érintő zápor alakulhat ki.
  • A hétvégén már határozott melegedésre van kilátás, vasárnapra mindenütt 20 fok fölé, néhol 25 fok közelébe melegszik fel a levegő. Nagyobbrészt napsütéses idő valószínű, de gomolyfelhősödéssel melyekből főként északon elszórtan előfordulhat futó záporeső, egy-egy zivatar is.
  • Hétfőn, kedden napos-fátyolfelhős, nyárias időjárás valószínű, csapadék nélkül. A DK-i szél a Dunántúl nagy részén és délen erős lehet.

(forrás: eumet.hu)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!