Vármegyénk időjárása

2024.05.24. 07:58

Esős napra számíthatunk

A pénteki napot is nagyban befolyásolják majd a felhők és a zivatarok.

Sonline.hu

Fotó: Fotó: Ádám János

Pénteken magas marad a légköri labilitás, emiatt ezen a napon is számítani lehet szórványosan előforduló záporok, zivatargócok előfordulására. Délelőtt előreláthatólag elsősorban az ország nyugati kétharmad részén lehetnek csapadékgócok. Késő estére várhatóan fokozatosan csökken a csapadékhajlam és a felhőzet, és az éjszaka folyamán is kevesebb helyen valószínű csapadék, illetve zivatar.
A jellemző hőmérséklet átlaga:
péntek reggel 13,
péntek délután 21,
szombat reggel 11 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  •  A hétvégén és hétfőn változóan felhős-napos időszakok mellett szórványosan, továbbra is előfordulhatnak záporok, zivatarok. Mindemellett nyáriasan meleg, fülledt idő ígérkezik.
  • Kedden egy hidegfront érkezése körvonalazódik. Erős felhősödésre, szórványos esőkre, záporokra, néhol mérsékelt labilitás mellett zivatarra is lehet számítani. Egyre többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet az ÉNY-i szél.
  • Szerdára élénk ÉNY-i légmozgás mellett változóan napos idő ígérkezik. Elsősorban a Tiszántúl térségében, illetve északkeleten van esélye még záporok, zivatargócok kialakulásának. Ismét melegszik.
  • Csütörtökre lényegi változás nem látszik. Marad a változóan napos, nyárias jellegű időjárás, elszórtan záporokkal, zivatarokkal tarkítva.
    forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában