Vármegyénk időjárása

2024.05.23. 07:46

Felhők zavarnak bele a napsütésbe

Vármegyénkben ezen a napon is számíthatunk csapadékra.

Sonline.hu

Fotó: Németh Levente

Csütörtökön gyenge, változó irányú, észak-nyugatias légmozgás várható. Változó felhőzet mellett, időszakos napsütés a legvalószínűbb. Elszórtan, a délelőtti időszakban kis számban, kisebb eséllyel, míg a délutáni időszakban szerte a vármegyében, ismét sokfelé kialakulnak helyi záporok, zivatargócok. Előreláthatólag a szelesebb országrészben kevesebb, míg délnyugaton és keleten, északkeleten több csapadékgóc tud kialakulni. A késő délutáni időszakban ismét kedvezővé válhat a légkör viharos zivatargócok kipattanásához. Este még sokfelé lehetnek záporok, zivatargócok, majd az éjszaka folyamán, az ország zömén már lenyugszik a légkör. A vármegyénkben látszik még ekkor is esély csapadékgócok kialakulására.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
csütörtök reggel 12,
csütörtök délután 23,
péntek reggel 14 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  •  Pénteken is magas marad a légköri labilitás, emiatt ezen a napon is számítani lehet szórványosan előforduló záporok, zivatargócok előfordulására. Délelőtt előreláthatólag elsősorban az ország nyugati felén lehetnek csapadékgócok, keleten van több esély napos időszakokra. Majd délután már keleten is kialakulnak záporok, heves zivatarok. Késő estére várhatóan fokozatosan lenyugszik a légkör, csökken a felhőzet.
  • Szombaton már növekvő előrejelzési bizonytalansággal, de több órás, tartós napsütés valószínű, nyáriasan meleg, fülledt délutánnal. Csak a késő délutáni, esti időszakban, akkor is nagyobb valószínűséggel a Duna vonalától keletre és szórványosan ígérkezik záporeső, illetve zivatar.
  • Vasárnapra fülledt időben ismét gyakoribb felhősödés, időszakosabb napsütés körvonalazódik, illetve több helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok a napos időszakokat követően. Szórványos csapadékra van kilátás, nem mindenhol fog esni.
  • Hétfőre nyárias, fülledt, változóan napos idő ígérkezik. Késő délután, este látszik esély elszórtan, összességében kevés helyet érintő zápor, zivatargóc kialakulására.
  • Keddre, egyelőre nyugodtabb, naposabb légköri helyzet körvonalazódik. Estefelé, elvétve, főként nyugaton, ezen a napon is van esély helyi záporok, zivatargócok kialakulására.
    forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában