Vármegyénk időjárása

2024.05.25. 07:56

Fülledt, kora nyárias idő várható

Szombaton sem változik számottevően a légköri helyzet, így marad a fülledt, kora nyárias időjárás vármegyénkben.

Sonline.hu

Fotó: Muzslay Péter

A péntekinél több napsütésben lehet bízni, így a hőmérséklet is magasabbra emelkedhet. A maximum érték elérheti helyenként a 28 fokot. Kora reggel még itt-ott lehet elgyengülő zápor az éjjeli csapadékból, majd csökken a felhőzet és várhatóan országszerte kisüt a nap. Délután eleinte napos, fülledt időben ismét megszaporodnak a gomolyfelhők, majd megjelennek a szórványos csapadékgócok is. Bizonytalanul előrejelezhető ugyan, de ezúttal a nyugati és keleti országrészben látszik nagyobb esély, míg a Duna-Tisza közén kevésbé valószínű zápor, illetve zivatar előfordulása. Este még sokfelé lehet helyi zápor, illetve zivatargóc, majd éjszaka várhatóan csökken a csapadékhajlam. Általában sok felhő lesz az ország felett.

A jellemző hőmérséklet átlaga:
szombat reggel 13,
szombat délután 25,
vasárnap reggel 15 fok körül alakul.

Fronthatással nem kell számolni az arra érzékenyeknek. A fülledt, meleg, gyakran változékony időjárás azonban megterheli az erre érzékenyeket. (met.hu)

A legvalószínűbb folytatás:

  • Vasárnap változóan felhős-napos időben, erősebben felhős időszakok mellett szórványosan, továbbra is előfordulhatnak záporok, zivatarok. Mindemellett nyáriasan meleg, fülledt idő ígérkezik. Tartósabb napsütésre délelőtt a keleti országrészben, délután már a Dunántúlon van elsősorban esély.
  • Hétfőn előreláthatólag országszerte naposabb idő következik, így a hőmérséklet is magasabbra emelkedhet. Kifejezetten fülledt idő ígérkezik, melyben délután kevés helyet érintően, de heves zivatargócok kialakulásának is kedvezővé válhat a légköri helyzet.
  • Kedden napközben is napsütéses, fülledt, nyári napra van kilátás, de egy hidegfront érkezése körvonalazódik, melynek hatására késő délutántól erős felhősödésre, heves záporokra, zivatargócokra lehet számítani. Nyugat felől egyre többfelé megélénkülhet, helyenként megerősödhet az ÉNY-i szél. Északon már kevéssé emelkedik magasra a hőmérséklet.
  • Szerdára élénk ÉNY-i légmozgás mellett változóan felhős-napos idő ígérkezik. Elsősorban a Tiszántúl térségében, illetve északkeleten van esélye még záporok, zivatargócok kialakulásának.
  • Csütörtökre sem látszik még lényeges légköri változás. Változóan napos, nyárias jellegű, fülledt időjárás egyelőre a legvalószínűbb, elszórtan, inkább a délutáni, esti időszakra jellemzően záporokkal, zivatarokkal tarkítva.
    forrás: eumet.hu

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában