Találta vagy lopta?

2017.11.25. 10:12

Lelkiismeretes tolvajt fogtak el Siófokon

Még nyáron lopott pénztárcát egy siófoki hipermarketben az a férfi, aki miután a pénzt megszerezte, az iratokat postán visszaküldte. A rendőrség és a tulajdonos bizonyára értékelte a tettet, de azért elfogták, és vádat is emeltek ellene.

Sonline

A Siófoki Rendőrkapitányságon lopás bűntett elkövetésének gyanúja miatt indult eljárás ismeretlen tettes ellen, aki 2017. augusztus 24-én délután ellopott egy siófoki hipermarket kasszájánál ottfelejtett pénztárcát, a benne lévő iratokkal és készpénzzel együtt. Az elkövető a tárcát – miután ellopta és a pénzt kivette belőle – egy szemetesbe dobta, de a bankkártyát és a személyes iratokat a sértettnek postai úton visszaküldte.

A beszerzett kamerafelvételek alapján a nyomozók beazonosítottak egy 62 éves helyi lakost, akit a bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezett.

A Siófoki Rendőrkapitányság a nyomozást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal a Siófoki Járási Ügyészségnek küldte meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában