zűrös ügy

2018.01.09. 09:09

Meghalt a favágó, vádat emeltek egy tűzoltó ellen

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége, hamis tanúzás és más bűncselekmények miatt emelt vádat egy hivatásos tűzoltó és három társa ellen.

K.G.

A vádlott hivatása mellett fakitermeléssel is foglalkozott, ehhez kapcsolódóan alkalmazta a sértettet. A munkavégzést irányító tűzoltó fadöntési feladattal bízta meg a sértettet annak ellenére, hogy az ilyen irányú képesítéssel, gyakorlattal nem rendelkezett, továbbá munkavédelmi oktatást sem tartott, megfelelő védőfelszerelést sem biztosított a részére. A munkás szakszerűtlenül és védősisak nélkül döntött ki egy fát, amely rádőlt. Súlyos fejsérülései miatt a helyszínen életét vesztette. A vádlott ezt követően hamisított egy munkavédelmi naplót annak igazolására, hogy a sértett megfelelő munkavédelmi oktatást kapott, továbbá három alkalmazottját – köztük a sértett édesapját – rávette arra, hogy a munkavédelmi eljárásban valótlan tanúvallomást tegyenek arról, hogy a vádlottat nem terhelte felelősség a balesetért. Az ügyészség a tűzoltó vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetésre és a fakitermelői foglalkozástól eltiltására, míg a hamisan tanúzó társainak próbára bocsátására tett indítványt.

Fotónk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában