hamisítás

2018.05.09. 09:38

Hamis külföldi papírokkal bujkált, nyelvtanfolyamot is tartott a férfi

A Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség több rendbeli közokirat-hamisítás és hamis magánokirat felhasználása miatt emelt vádat az ellen a férfi ellen, aki úgy igyekezett elrejtőzni a hatóságok, és a vele szemben kibocsátott körözések elől, hogy hamis okmányokkal álnéven élte az életét.

K.G.

A kaposvári rendőrök tavaly májusában igazoltatta a vádlottat, aki hamis brit vezetői engedéllyel és útlevéllel próbálta magát igazolni. Ezek az okmányok azonban gyanút keltettek a rendőrökben. A kaposvári lakóhelyén tartott házkutatás során előkerültek hamis amerikai és kanadai útlevelek és vezetői engedély is. Kiderült, hogy a vádlott a hamis külföldi okmányokkal mobiltelefon előfizetői és bankszámla szerződéseket is kötött, sőt, magát egy miami székhelyű cég igazgatójának kiadva még egy nyelvtanfolyamot is megtartott. A büntetlen előéletű férfivel szemben az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetés kiszabását, továbbá a hamis okmányok elkobzását indítványozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában