tragédia

2018.06.01. 20:00

Megszólalt a fiú – a szeme láttára ölte meg anyját az apja

Kettőezer-tizenhat szeptemberében egy brutális gyilkosság rázta meg Kaposvárt: a lonkahegyi városrészben egy dühöngő férfi több késszúrással megölte feleségét és az akkor 17 éves fiát, Szép Szilveszter Patrikot pedig megsebesítette, majd öngyilkos lett. A fiú akkor sérült meg, amikor édesanyja védelmére kelt. Patrik a húgáról is gondoskodott, elrejtette a lányt a ház emeletén.

Molnár Gábor

A fiú, Szép Szilveszter Patrik megkereste szerkesztőségünket, hogy elmondja, mi történt valójában azon az ominózus éjszakán, mert sok hamis állítás is szárnyra kapott az országos médiában.

– Az nap este felhívott minket „egy ismerős hang” és azt mondta: mindenki meg fog halni – emlékezett vissza Patrik. – Miközben fent tanultam a húgommal az emelten, hallottam, hogy valaki bejön a házba, mint utóbb kiderült, az édesapám volt. Elkezdett kiabálni édesanyámmal ezért lementem, de akkor még nem volt nála kés.

Az akkor még 17 esztendős fiatalember felszólította apját, hagyja abba az üvöltözést és menjen el. Ekkor a férfi elővett egy kést és azt ordította megöli a fiát. – Először csak annyit láttam, hogy megszúrta anyut, ekkor még nem halt meg, „csak” elvesztette az eszméletét – tette hozzá. – Felmentem a szobába és elrejtettem a húgomat, s ez volt a szerencse, mert őt is kereste az apám. Engem pedig szó szerint lerángatott a lépcsőkön a konyhába.

A férfi minden ajtót bezárt és eldugta a kulcsokat, Patrik a garázsajtón át próbált meg menekülni, de az apja visszarángatta. – Ekkor sokkot kaptam, nem akartam elhinni, hogy ez velem történik – hangsúlyozta Patrik. – Ekkor vettem észre, hogy anyukám kinyitotta a szemét, oda mentem hozzá, de már nem tudtam segíteni rajta. Volt bennem egy érzés, hogy valahogy ki kell jutnom a házból, hiszen attól féltem, a testvéremet is megtalálja az apám.

Szerencsére a hátsó ajtóból felejtette kivenni a kulcsot a férfi, így Patrik ki tudott futni a házból. Az apja azonban egy késsel a kezében utána rohant, de szerencsére be tudott menekülni a nagybátyjához. Innen értesítették a rendőrséget.

– Vissza akartam menni a házba, megnézni, mi történt, de a nyomozók nem engedték meg, a mentők pedig kórházba vittek – mondta Patrik. – Édesapám egész este bujkált, a szomszédos teleken húzta meg magát és figyelte, mi történik, majd öngyilkos lett.

A kérdésre, miszerint, hogyan tudta túltenni magát a történteken, a következőt felelte. – Rengeteget köszönhetek a családomnak és a nagybátyámnak – hangsúlyozta. – Hét éve bokszolok és a sport nagyon megedzett, így már nagyjából túl vagyok a történteken, de néha még előjönnek az emlékek...

Hiába a távoltartási végzés...

A férfi és a családja között nagyon rossz volt a viszony. Távoltartási végzéssel próbálták féken tartani az apát, nem sok sikerrel. Volt olyan nap, hogy a tiltás ellenére háromszor is elment a családhoz, s rendőrt kellett hívni.

Egyiptomi út

A család azt tervezte, elutazik Egyiptomba, s ez a férfi fülébe is eljutott. Állítólag emiatt dühöngött és ezért ment el azon az éjszakán a családjához.

Megszűnt a nyomozás

Az üggyel kapcsolatban természetesen megkerestük a Somogy Megyei rendőr-főkapitányságot is, s a következő választ kaptuk. Az SMRFK Bűnügyi Osztálya az ügyben folytatott nyomozást a gyanúsított halála matt megszüntette.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában