112

2018.09.14. 16:05

Hány forint a sör? A segélyhívó nem játék, életet menthet

A rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem egy kisfilmmel kampányol a 112-es segélyhívóra beérkező, intézkedést nem igénylő hívások számának visszaszorításáért.

Sonline

Az Országos Rendőr-főkapitányság tájékoztatása szerint 16 millió 132 ezer 931 fals hívás érkezik a 112-es segélyhívó számra. A rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem egy kisfilmmel kampányol a segélyhívóra beérkező, intézkedést nem igénylő hívások számának visszaszorításáért.

A központi segélyhívó rendszer 2014. március 13-án kezdte meg működését, a katasztrófavédelem 2016. januárjában, a mentőszolgálat pedig 2017. augusztusában csatlakozott a rendszerhez. Az operátorok 21 millió 086 ezer 745 hívást kezeltek eddig, melynek több mint 75 százaléka nem igényelt tényleges beavatkozást.

– A kisfilmben megelevenített élethelyzetek megtörtént esetek alapján készültek, azért, hogy tudatosítsuk az emberekben, mely esetek azok, melyek biztosan nem igénylik a rendőrség, a mentőszolgálat és a katasztrófavédelem beavatkozását – hangsúlyozta az ORFK. – És sok esetben másokét sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában