ismétlődés

2018.11.19. 09:04

A vádemelés sem riasztotta el őket a drogkereskedelemtől

Egy 33 éves férfival és egy 24 éves nő ellen emelt vádat a Kaposvári Járási és Nyomozó Ügyészség, akik drogot árultak Kaposvár környékén. Új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettével vádolják őket.

K.G.

A két vádlott 2017 év elején kezdett el kábítószerrel kereskedni. Mindent részletekbe menően megszerveztek, a nő feladata volt a drog megrendelése az internetről, a csomagok átvétele és kezelése, míg a férfi tartotta a kapcsolatot a vevőkkel, akiknek az adagokat kiporciózva, pakkokban értékesítette. A férfi emellett marihuánát is árult.

Miután a vádlottak tevékenységéről a rendőrség tudomást szerzett, a gépkocsijukat közúti ellenőrzésen átvizsgálták. Az autóból nagyobb mennyiségű tiltott szer és közel 1,5 millió forint készpénz került elő. A kábítószer-kereskedést azonban az ellenük indult büntetőeljárás alatt is folytatták, ezért a rendőrök 2018 februárjában házkutatást tartottak a lakóhelyükön. Ismét több tiltott szert, új pszichoaktív anyagot és marihuánát foglaltak le tőlük. A férfit ezt követően őrizetbe vették.

Az ügyészség a büntetett előéletű és többszörös visszaeső férfival szemben, aki előzetes letartóztatásban van, fegyházbüntetés kiszabására tett indítványt azzal, hogy beismerő vallomása esetén a szabadságvesztés mértékét hét évben állapítsa meg a bíróság. A nővel szemben is végrehajtandó börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott az ügyészség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában