illegális cserkelés

2018.12.30. 11:26

Agarakkal orvvadászkodtak a büssüi erdőkben

Büssü külterületén tetten értek két fiatalt, akik négy agárral ejtettek el egy őzet.

Sonline

Orvvadászokat értek tetten helyi vadászok az igali rendőrökkel közösen Büssü határában szombaton. Három büssüi lakos négy agárral akkor fogatott meg egy őzbakot, amikor a Kerekesmenti Vadásztársaság két tagja egyéni apróvadvadászaton vett részt a falutól mintegy 500 méterre. Az őz kétségbeesett sírására és buzdító kiabálásra lettek figyelmesek a vadászok, így azonnal hívták az igali rendőröket. A kutyák az őzet elevenen tépték szét, a helyszínre érkező hivatásos vadász szerint az őznek nyílt mellső lábszártörése mellett számtalan harapott, tépett sebe keletkezett, valamint belső sérülései voltak. Vészsirámát hallották meg a vadászok.

Kemenszky Péter, a Kerekesmenti Vadásztársaság elnöke elmondta: Büssüben és környékén aggasztó állapotokat tapasztalnak évek óta, az illegális agarászat, a fa–és terménylopások mindennaposak, a mező–, erdő–, és vadgazdálkodás ellehetetlenedett. Hozzátette: akármennyi vadat űző kutyát ejtenek el a környékbeli társaságok területein, újabbak lépnek a helyükre. – Az ebek oltatlanok, nincs bennük chip, az elkövetők sokszor ismertek, ám jövedelemmel nem rendelkeznek, kiskorúak, így nehezen vonhatók felelősségre – hívta fel a figyelmet Kemenszky Péter.

– Egyes területeken a vadászati berendezéseket kameravédelemmel láttuk el, mert azokat is ellopták – tette hozzá Kemenszky Péter. – A környező társaságokkal a Somogy Megyei Rendőr-főkapitánysághoz fordulunk, hogy segítségükkel számoljuk fel az orvvadászatot, a tarthatatlan állapotokat. A sértett vadásztársaság képviselője a szombati eset után orvvadászat és állatkínzás miatt feljelentést tett.

Képünk csak illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában