tragédia

2020.07.01. 09:33

A vízbe fulladt apja hátán várta a segítséget

A vízbe fulladt apja hátán várta a segítséget a magatehetetlen fiú, a mikei tavon.

Koszorus Rita

Forrás: Facebook: Kötél Speciális Mentőszolgálat

Kedden az esti órákban riasztották a Kötél Speciális Mentőszolgálat munkatársait, valamint a barcsi, kadarkúti, nagyatádi tűzoltókat Mikébe. A kettes számú halastóban eltűnt egy férfi és nevelt fia, akik egy csónakból kerültek a vízbe. Mire a speciális mentők a helyszínre érkeztek a fiút egy rendőr kimentette. A kadarkúti rendőr bevetette magát a vízbe és úszva sietett a gyermek segítségére, akit aztán sikeresen partra segített. A tíz év körüli gyermeket az Országos Mentőszolgálat munkatársai látták el.

Az édesapa segítségére hat búvár igyekezett, ám eközben a barcsi tűzoltók is elindultak keresésére kishajójukon. Mivel sekély volt a víz rátaláltak a férfire, azonban az életét már nem lehetett megmenteni.

Frissítés!

A halastó tulajdonosa lapunknak elmondta: ezek a tavak nem horgászati céllal üzemelnek, így azokon pecázni is tilos. – Nagyon sajnáljuk, ami történt – tette hozzá Németh István, a Tógazda Zrt. tulajdonosa. – A halak etetésére használt csónakunkat kötötték el és onnan ugrottak a vízbe.

Azt nem tudjuk miért tették ezt, de vélhetően a halőröktől ijedhettek meg. A tulajdonos úgy tudja, a vízbe fulladt apja hátán várta a segítséget a magatehetetlen fiú.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában