vigyázat!

2021.01.21. 11:15

Újra lecsaptak az unokázós csalók Somogyban is

Négy bejelentés is érkezett a rendőrségre a hétvégén úgynevezett unokázós csalók miatt.

Koszorus R.

Fotó: Illusztráció!

Az egyik meghökkentő esetről Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna, a Magyar Cukorbetegek Kaposvári Egyesületének elnöke is beszámolt, s felhívta egyesületi tagjaik figyelmét is a veszélyre. A közösségi oldalon osztott meg egy esetet, amely egyik tagjukkal történt szombaton. Az idős nőt felhívta egy ismeretlen, s azt állította neki, hogy unokaöccse balesetet okozott a hatos számú főúton Pécs területén. S ezzel az állítólagos sértettnek közel egymillió forintos kárt okozott, amelyet az asszonynak sürgősen ki kellene fizetnie, ellenkező esetben feljelentést tesz a férfi ellen.

Az asszony a felszólításra nagyon megijedt és megadta bankszámlaszámát, később azonban gyanakodni kezdett, felhívta a 112-őt és bejelentést tett. Ezután szólt lányának is, s azonnal letiltották a bankszámláját. Így végül megelőzték a bajt, hogy pénz tűnjön el az asszony bankszámlájáról.

– Volt egy nagyon rossz hétvégéje és még két nap múlva is, mikor beszéltünk, nagyon zaklatott volt, azt kérdezte, hogy követhetett el ilyen butaságot – mondta Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna. – De ha az ember megijed a szerette miatt, akkor igyekszik mielőbb segíteni, s nem mindig jár elég gyorsan az esze! Kár nem érte a hölgyet, de elmesélte, hogy könnyítsen a lelkén.

Miután az asszony bejelentette az esetet, három nyomozó kereste fel, s felvették a jegyzőkönyvet. Ferkáné Pellérdi Zsuzsanna kérdésünkre elmondta: több egyesületi tagot is felhívott telefonon, akik nem internethasználók, hogy felhívja figyelmüket a veszélyre.

Csak óvatosan!

Az ehhez hasonló esetekre kiemelt figyelmet fordítanak a somogyi rendőrök is, ezért is indították el a Biztonságban, egészségben megyei programot. Ennek keretében évek óta felvilágosító tevékenységet végeznek a szépkorúak körében. Mivel a korosztályt a nagyfokú jóhiszeműség és túlzott bizalom jellemzi, nem lehet elégszer felhívni a figyelmüket a veszélyre. Leginkább arra, hogy bizalmatlannak kell lenni valamennyi idegennel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában