fennakadva

2021.07.30. 10:26

Két liter bor után akadt fent a hagymatolvaj

Gyorsított eljárásban már el is ítélte a bíróság azt a tolvajt, aki fennakadt egy ház kerítésén.

K. G.

A többszörösen büntetett előéletű 53 éves férfit vagyon elleni bűncselekmények miatt már kétszer is felelősségre vonták az elmúlt években.

Idén júliusban azonban jelentős mennyiségű – két liternyi – bor elfogyasztása után és az alkohol hatására magasabbnak is képzelhette magát, mint amekkora. Hiszen éppen elzárásból való szabadulásának napján megpróbált bemászni egy kaposvári ház udvarára.

De persze nem jött össze a mutatvány, a tolvaj pedig fennakadt a kerítésen. S mindezt úgy sikerült, hogy le sem tudott onnan mászni.

Szerencséjére, vagy szerencsétlenségére éppen az utcában járőröztek a rendőrök, akik lesegítették a botcsinálta tolvajt a kerítésről, még azelőtt, hogy elkövethette volna a bűncselekményt.

Vallomásában azt állította, hogy hagymát akart lopni a kertből. A Kaposvári Járásbíróság a többszörös visszaesőnek minősülő vádlott bűnösségét az ügyészi váddal egyezően állapította meg, ezért 75 nap elzárásra ítélte.

Kaposvári Járási Ügyészség lopás vétségének kísérlete miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a pórul járt tolvajt.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában