közlekedés

2021.09.01. 08:00

Elítélte a bíróság a jogsi nélkül vezető sofőrt

Eleinte színesfémeket zsákmányló bandát vezetett, majd a börtönből való szabadulása után jogsi nélkül furikázott. A bíróság újabb két évre elvette a vezetői engedélyét.

Sonline

A 40 éves férfi ellen Kaposvári Járási Ügyészség eltiltás hatálya alatt elkövetett járművezetés bűntette miatt gyorsított eljárásban emelt vádat és azzal közel 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság.

A vádlottat a Kaposvári Járásbíróság még 2013-ban ítélte el nagyobb tárgyi súlyú lopások miatt, ugyanis a férfi egy több mint tíz főből álló bűnbandát vezetett, amely külterületi transzformátorok réztekercseinek ellopására specializálódott. A vádlottat ezért 6 év börtönre és 5 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélték, mivel a „tettek helyszíneire” kocsival mentek.

A vádlottal szemben kiszabott közúti járművezetéstől eltiltás a 2017-ben történt szabadulásával kezdődött, így a büntetés hatálya alatt állt akkor is, amikor idén júliusban Kaposvár környékén személygépkocsit vezetett, és a rendőrök intézkedés alá vonták.

A Kaposvári Járásbíróság a bíróság elé állítás keretében megtartott tárgyalás során az ügyészi váddal egyezően mondta ki bűnösnek a férfit, akit 1 év 9 hónap börtön fokozatú – 3 évi próbaidőre felfüggesztett – szabadságvesztésre és 2 év 6 hónap közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában