átverés

2021.11.02. 13:14

Egy somogybabodi nő is az internetes csaló áldozatává vált

Egy somogybabodi nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen, aki 2020 márciusában egy internetes hirdetési oldalon kézfertőtlenítő gélt hirdetett kedvező áron.

K.G.

A sértett a kért összeget elutalta a megadott bankszámlára, ám a terméket nem kapta meg, és ezután a hirdetővel nem tudta felvenni a kapcsolatot. A nyomozás alatt több tucat hasonló esetre is fény derült. A csaló 2020 márciusában és áprilisában összesen 400 ezer forint értékben károsította meg országszerte a sértetteket. Az egyenruhások az adatgyűjtés után azonosították a feltételezett elkövetőt, akit 43 rendbeli csalás elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgattak ki.

A 26 éves budapesti férfi a bűncselekmények elkövetését elismerte, a kicsalt összegeket a károsultaknak visszafizette. A napokban az ügyben a fonyódi rendőrkapitányság vizsgálati osztályának munkatársai befejezték a nyomozást, és az ügy iratait a napokban vádemelési javaslattal küldték meg a Fonyódi Járási Ügyészség részére.

Fotónk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában