internetes csaló

2021.12.02. 09:06

Belebukott a bizniszbe az edénydíler

Újabb internetes csalónak kell felelnie tettéért a bíróság előtt, ezúttal egy pécsi férfi ellen nyújtott be a Nagyatádi Járási Ügyészség vádiratot.

Sonline

A férfit kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt vonják felelősségre. A vádirat szerint számos népszerű tárgyat kínált eladásra, ezzel csak az volt a baj, hogy azokkal nem rendelkezett.

A vádban foglaltak szerint a 40-es éveiben járó férfinak – aki csalások elkövetése miatt felfüggesztett börtönbüntetések hatálya alatt állt – 2018-ban megromlott az anyagi helyzete. Így aztán jobb bevételi forrás híján több internetes oldalon álneveken, kifejezetten a csalásokhoz létrehozott, valótlan céges email címekről profi módon tévesztette meg vásárlóit nem létező termékeivel.

A vádlott célirányosan olyan használati tárgyakat hirdetett vonzó áron, amelyek kelendőek az interneten: késeket, edénykészletet, olajsütőt, merevlemezt, nyomtatót. Előfordult, hogy nem a férfi volt a hirdető, hanem ő jelentkezett annál a felhasználónál, aki egy konkrét könyvet keresett.

A terheltnek 44 személyt sikerült becsapnia, cselekményével közel 900 ezer forint összegű kárt okozott.

Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában – előkészítő ülésen történő beismerés esetére – a vádlottal szemben 3 év börtönbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a felfüggesztett szabadságvesztés büntetések végrehajtását is rendelje el a bíróság.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik