Dalos lelkű tolvajok

2022.10.21. 08:00

Térfigyelő kamera buktatta le a harmonikarablókat

Csak bulizni érkeztek Siófokra, de lopás lett belőle.

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Siófoki Járási Ügyészség két férfival szemben kifosztás bűntette miatt emelt vádat, akik elvették egy alvó zenész harmonikáját.

A büntetett előéletű férfiak még júniusban szórakozni érkeztek Siófokra, majd az átmulatott éjszakát követően a két idősebb vádlott észlelte azt, hogy a sértett a 90 ezer forint értékű harmonikáját az ölében tartva aludt egy padon. Amíg az idősebb vádlott figyeléssel segítette a bűncselekmény elkövetését, a társa kivette a hangszert a sértett kezéből, majd a közelben parkoló kocsijukhoz indultak.

A vádlottak cselekményét a térfigyelő kamerákon keresztül észlelő rendőrjárőrök a harmonikát eltulajdonító férfiakat alig néhány perccel később elfogták és őrizetbe vették, letartóztatásukat az ügyészség indítványára a bíróság elrendelte.

A Siófoki Járásbírósághoz benyújtott vádiratában az ügyészség a kifosztással vádolt, azóta is letartóztatásban lévő két férfival szemben végrehajtandó börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.

Az eltulajdonított harmonikáról a fényképet a nyomozó hatóság készítette.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában