Földrengés után

2023.02.25. 11:30

Vannak még csodák - meglátogatta Alit a magyar mentőcsoport

Csodával határos módon túlélte a törökországi földrengést a 15 éves Ali, akit a kaposvári Bodó László és fia is megpróbált kiszabadítani a romok alól, ám akkor nem jártak sikerrel. A csapatot nagyon megrázta, hogy le kell mondaniuk a fiúról.

Sonline

A kaposvári Kötél Egyesület elnöke hazatérésekor mesélte el nekünk Ali történetét, aki méltatlan körülmények között esett a romok rabjává, elveszítve családját. 

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat közösségi oldalán beszámolt a mentés részleteiről. A posztból kiderült, hogy 36 órával a földrengés után találták meg a fiút, akinek édesapja akkor már a haláltusáját vívta négy emeletnyi törmelék alatt. Bodó Lászlóék mentőcsapatának akkor le kellett mondani a fiúról is, nem volt mód rá hogy időben kiszabadítsák a romok alól. Később azonban, mint a kutató-mentő szolgálat bejegyzéséből kiderül munkagéppel és a török katonaság, valamint mentőcsapat segítségével,- no meg Ali élni akarásának köszönhetően - sikerült élve kórházba szállítani a fiút. Ali egyik lábát amputálni kellett, de túlélte a katasztrófát. 

A magyar mentőcsapat tagjai meglátogatták Alit a kórházban. – A mi szakmánkban is léteznek még csodák – írják a speciális mentőszolgálat közösségi oldalán. A magyarok azt ígérték, figyelemmel követik majd Ali felépülését és segítik az újrakezdésben. A fiatal fiút a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tiszteletbeli tagjának választották, így Magyarországra látogat majd.

A magyar életmentők megfeszített munkával küzdöttek a túlélőkért Törökországban, miután soha nem látott erejű földrengés rázta meg a dél-keleti országrészt és Szíriát. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában