Fotók

2023.06.23. 08:51

Motorfűrésszel vágott lyukat a biztonsági ajtóba a betörő

K.G.

Egy fiatal férfi betöréseket követett el Marcali környékén, hogy pénzhez  jusson, 2021 novemberében már betört két, lakókörnyezetében található családi házba, amely ingatlanokból réz dísztányért, valamint fűrészeket lopott. 2022 júliusában egy olyan házat szemelt ki, ahol korábban dolgozott, így tudta, hogy a sértett hol tartja nagy értékű aranyékszereit. A férfi először elforgatta az ingatlanra szerelt biztonsági kamerákat, majd a nyitott pinceablakon keresztül jutott a lakrészbe, ahol motorfűrésszel vágott lyukat a speciális, biztonsági ajtóba. A szobából végül 12 millió forint értékű ékszerekkel távozott.

 A zsákmányát zálogházakban értékesítette, ebben felbújtóként egy fiatalkorú bűntársa, valamint két idősebb férfi ismerőse is közreműködött. Az ékszerek többségén még a lopás napján túl adtak, ezért a sikeres rendőrségi nyomozás után csak az elvitt értékek kisebb részét tudták visszaadni a tulajdonosnak. 

Az ügyészség a Marcali Járásbíróságra benyújtott vádiratában a fiatal betörő ellen börtönbüntetést és közügyektől eltiltást, társaival szemben felfüggesztett szabadságvesztést és próbára bocsátást indítványozott. 

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában