Öreglak

2023.07.23. 17:42

Busás bírságot kaptak az orvhalászok a hatóságtól

A Somogy Vármegyei Halgazdálkodási Hatóság összesen 409 ezer forint halvédelmi bírságot és 67 hónap horgászattól való eltiltással büntetett három öreglaki férfit, mert tiltott hálóval fogták a pontyokat.

Kovács Gábor László

Az orvhalászok a zsákmányt azonban már nem tudták hazavinni. Csalihálót eresztettek vízre, a balatoni halőrök azonban tetten érték őket. A Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. halőrei intézkedtek a férfiak ellen a Keleti-Bozót-csatornán. A három férfinél még horgászbot sem volt, és a hálókat nem rendeltetésszerűen használták. Ráadásul nem volt náluk érvényes engedély, sőt egyiküket korábban már eltiltották a horgászattól. Egy 2,5 kilós, egy 2 kilós, és egy 6 kilós pontyot találtak náluk. A legrosszabbul a legnagyobb pontyot kiemelő orvhalász járt, mert neki súlyosbította az ügyét, hogy eltiltás hatálya alatt követte el tettét. Rá 177 ezer forint halvédelmi bírságot és 26 hónapos horgászattól való eltiltást szabott ki a halgazdálkodási hatóság. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában