Helyi kék hírek

2023.07.21. 08:23

Csempészett cigivel bukott le az autópályán

A Nagyatádi Járási Ügyészség pénzmosás miatt nyújtott be vádiratot azzal a nagyatádi férfival szemben, aki zárjegy nélküli, több mint hat millió forint értékű dohánytermékeket vásárolt, hogy feketén eladja.

Kovács Gábor László

1357258403

Fotó: fongbeerredhot

2022 októberében Budapesten járt, ahol egy ismeretlentől magyar zárjegy és közösségi adójelzés nélküli, az országba jogellenesen behozott, 1750 doboz cigarettát vett meg.
A férfi a csempészett dohányárukkal az M7-es autópályán tartott hazafelé, amikor Balatonlelle térségében a NAV pénzügyőrei megállították, és ellenőrzés közben megtalálták nála a csempészett cigarettákat. A dohányárut az országba illegálisan behozó ismeretlen 3,6 millió forint vagyoni hátrányt okozott az adók meg nem fizetésével az állami költségvetésnek. Mivel a nagyatádi férfi tisztában volt a jövedéki termékek adózatlan voltával, így vásárlásával több mint hat millió forint értékű, költségvetési csalásból származó vagyont szerzett meg a vádhatóság szerint. Az ügyészség a Nagyatádi Járásbíróságra benyújtott vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés és pénzbüntetés kiszabására tett indítványt ellene, míg a lefoglalt dohánytermékeket elkobozták. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában