Elismerés

2023.10.26. 18:07

Emlékérmet kapott a rendőr a helytállásáért

Kovács Gábor László

Illés Norbert rendőr alezredes október 5-én, a szabadnapján a Keleti temetőben járt és egy családi sírt rendezett, amikor azt vette észre, hogy a ravatalozóból füst gomolyog. Hamar kiderült, hogy négy ember bent van az épületben, de akkor már látni sem lehetett a füsttől. Riasztotta a tűzoltókat, és feltartóztatott egy a temetőből kifelé tartó, zavart fiatalembert. Később kiderült, hogy a férfi egy laptopot lopott az irodából, majd hogy a nyomait eltüntesse a raktárban talált benzint szétlocsolta és meggyújtotta. A lopott holmit egy mogyoróbokor alá rejtette, de később megtalálták a nyomozók. 

A kiváló helyzetfelismerésért, a további károkozás megakadályozásért és a bűncselekmény felderítését Molnár Gábor dandártábornok, a Somogy Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője pénzjutalomban részesítette csütörtökön Illés Norbertet, akinek Szita Károly a Kaposvárért emlékérmet adományozta. A polgármester felhívta a figyelmet arra, hogy a kitüntetést korlátozott számban adják azoknak, akik a közösség szolgálatért az átlagnál többet tettek, főként orvosok, önkéntesek és ápolók kaphatják meg az elismerést. Azt is megemlítette, hogy a ravatalozóban keletkezett kár kétmillió forintra rúgott, de több is lehetett volna, mert az épületben benzint tároltak.         

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában