Közveszély

2023.10.11. 09:01

Felgyújtotta a balatoni kávézót a dühös vendég

A Kaposvári Járási Ügyészség közveszélyokozás kísérletével vádol egy huszonéves férfit, aki egy vita miatt gyújtogatott Balatonlellén.

Kovács Gábor László

2021 decemberében, az éjszakai órákban egy balatonlellei vendéglátóhelyen italozott, amikor szóváltásba keveredett egy számára ismeretlen férfival. A veszekedés a kávézó teraszán, majd attól távolabb is folytatódott. Dühében a vádlott elhatározta, hogy sérelme megtorlásaként felégeti a vendéglátóhelyet. Egy közeli benzinkútra gyalogolt, ahol egy PET palackba benzint vásárolt, majd visszatérve szétlocsolta a kávézó teraszán. Miután a férfi meggyőződött arról, hogy az üzemanyag lángra kapott, elment. A tűz azonban kis idő múlva a hideg idő és a gyúlékony anyagok távolsága miatt emberi beavatkozás nélkül kialudt, így kizárólag a szerencsének volt köszönhető, hogy az égés nem terjedt tovább és anyagi kár sem következett be. 

Az ügyészség a Kaposvári Járásbíróságra benyújtott vádiratában a büntetett előéletű vádlott ellen börtönbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabására tett indítványt.

Borítóképünk illusztráció!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában