Gyász

2023.11.13. 09:37

Elhunyt a kaposvári könyvtár egykori igazgatója

Elhunyt hosszan tartó betegség után Horváth Katalin, a kaposvári könyvtár egykori igazgatója, hozta nyilvánosságra a Takáts Gyula Vármegyei hatókörű Városi Könyvtár közösségi oldalán.

Góz Lilla

Dr. Horváth Katalin Kaposváron született, a Táncsics Mihály Gimnáziumban érettségizett 1975-ben.  Szombathelyre költözött, ahol 1979-ben diplomázott a Tanárképző Főiskolán, magyar-könyvtár szakon. Kaposvárra visszaköltözve a Megyei és Városi Könyvtárba került, tájékoztató könyvtáros, társadalomtudományi szakreferens lett. Óraadóként a Noszlopy Gáspár Közgazdasági Szakközépiskolában, a Munkácsy Mihály Gimnáziumban, a Táncsics Mihály Gimnáziumban tanított, középfokú könyvtáros tanfolyamokat tartott, szakmunkástanulók olvasótáborának somogyi vezetője, szakmai referense volt 1981 és 1987 között. 1985-ben a Szombathelyi Tanárképző Főiskolán elvégezte a történelem alapszakot, majd 1988-ban az ELTE BTK-n a történelem kiegészítő szakot. 2013-ban jogászként végzett a Pécsi Tudományegyetemen. Publikált a Somogyi Honismereti Híradó, Somogyi könyvtáros, Somogyi Hírlap című kiadványokban. Tagja volt a Dél-dunántúli Történész Tábornak, a Magyar Könyvtárosok Egyesületének, a Magyar Történelmi Társulatnak.
2012-től öt évig a könyvtár igazgatójaként dolgozott. Sikeres tematikus napok, rendezvények indultak el az ő idejében. Munkáját 1999-ben Kaposvár Város Szolgálatáért díjjal, valamint 1986-ban  közművelődési pályázat harmadik helyezéssel ismerték el. A Takáts Gyula Vármegyei Hatókörű Városi Könyvtár azt is közölte, hogy Horváth Katalin emlékét tisztelettel őrizik a jövőben is. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában