Sonline.hu videó

2023.12.31. 12:37

Törökországi földrengés és líbiai árvíz: évet értékelt a KÖTÉL

Tűzesetek, műszaki mentések, eltűnt emberek keresése szerepelt a Kaposvári Önkéntes Tűzoltó és Életmentő Egyesület 2023-as bevetései között, sőt az is elfordult, hogy a mentősöket is nekik kellett kihúzniuk a bajból.

Kovács Gábor László

Előszilveszteri évadzárót tartott az egyesület a Pécsi utcai telephelyén, ahol Bodó László elnök ismertette a 2023-as év eredményeit. Ez az esztendő a legek évének számított a 25 éves KÖTÉL életében. A legtöbb bevetést ebben az évben hajtották végre, a legtöbb adományból gazdálkodhattak, és a legmesszebb most volt rájuk szükség. Valóban határtalanul mentettek, hiszen a Külügyminisztérium felkérésére a törökországi földrengés és a líbiai árvíz után is segítettek a helyszínen. A jövőben több hasonló felkérésre számíthatnak, jegyezte meg Bodó László, aki a reményét is kifejezte, hogy az egyesület taglétszáma a jövőben akár ismét 52 lesz, mint az alapítás évében. 

A tagok közül a TOP 100-as munkájukért tízen vehettek át elismerést, ez azt jelenti, hogy ők legalább 100 órát töltöttek bevetésen, társadalmi munkában: Bajna Judit, Gelencsérné Berta Andrea, Bodó Bence, Bodó László, Ifj. Bodó László, Fürst Dániel, Hetesi László, Horváth Zoltán, Kovács Zsolt, Kováts Dávid

A KÖTÉL tagjai ügyeletben több mint 5200 órát töltöttek, ilyenkor legalább négyen voltak. Összesen 6610 órát áldoztak a közbiztonságért, a riasztásban töltött idejük 2643 óra volt, külföldön 1656 órán át mentettek. Riasztásuk egy év alatt 99 volt. A legelhúzódóbb munkát egy Nádasdi utcai tűzeset szolgáltatta. 2023-ban kapták a fennállásuk alatti legtöbb adó egy százalékos felajánlást, több mint hatmillió forintot, amelyet 755 adományozó adott össze. 2023-ban elismerésben részesült még Gelencsérné Berta Andrea, Horváth Zoltán és Kovács Zsolt. Állami kitüntetést kapott ifj. Bodó László, aki Török Eszterrel a tűzoltó sporteseményeken is remekelt. 

Az évadzárón új tagokat köszöntöttek, mint a középiskolás Róth Benjámin, illetve tagként esküt tett Bartáné Striteczky Ágnes.

A törökországi tapasztalatairól korábban Bodó László mesélt stábunknak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a sonline.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában